Logo Sirius
Sirius

Iets over mezelf

Ongeveer 15 jaar geleden ervaarde ik voor de eerste keer de heilzame werking van reflexologie en reiki. Na jaren in de toeristische branche werkzaam te zijn, besloot ik om van richting te veranderen.
Gezondheid heeft altijd al mijn interesse gehad. Ik ben begonnen met een 2-jarige opleiding reflexologie in Hasselt. Gedurende de opleiding mag je gaan "oefenen" en ik zag daardoor hoeveel goed zo'n behandeling iemand deed. Niet alleen fysiek maar ook de verandering op emotioneel vlak boeide mij. Dat mensen zich beter voelen door deze eenvoudige, maar diepe behandeling, blijft mij fascineren. Een mens zit zo bijzonder in elkaar, dat geeft groot respect.
Naast reflexoloog was ik ondertussen ook Master in Reiki geworden. Ik merkte dat als ik mensen na een voetreflexologie behandeling ook nog reiki gaf, ze helemaal als nieuw van mijn massagetafel stapten. Dit “helen” gaf mijzelf zo’n grote voldoening en was voor mij dé reden om een praktijk te beginnen.
Na een aantal jaren praktijkervaring, ben ik me gaan specialiseren in zwangerschapsreflexologie. Zwangerschapsreflexologie is een heel mooie en zachte methode om ondersteuning te geven tijdens de zwangerschap.  Zwangerschapsreflexologie werkt net, als de algemene voetreflexologie, op de reflexzones van de voeten. 
Daarnaast was er nog zoveel bij te leren, zoveel te ontdekken, dat ik naast reflexologie en reiki nog heel wat cursussen ging bij volgen. Cursussen die me in staat stelden om mijn cliënten nog beter te kunnen helpen. Nog steeds blijf ik mezelf bijscholen. Ik heb het gevoel dat hoe meer ik weet, hoe meer ik besef dat ik eigenlijk veel te weinig weet.
Vertrouwen in mezelf, vertrouwen in mijn medemens, vertrouwen in de toekomst, vertrouwen in het hier en nu. Aan vertrouwen ontbreekt het mij niet als ik mijn cliënten tracht te helpen.
Alle therapieën, die mij destijds aanzet gegeven hebben om de beslissing te nemen om deze praktijk op te starten, pas ik momenteel toe. De “evolutie” die ik zie bij mijn cliënten , zijn voor mij een bevestiging van de juiste keuze.
Mijn ware roeping is duidelijk geworden mensen liefdevol helen, begeleiden en hen inzicht geven in hun ”ware ik” zodat ze (terug) stralend en gezonder in het leven kunnen staan.

De naam “Sirius”

Sirius, de twinkelende ster.
Sirius is (na de Zon) de helderste ster aan de hemel. Het is ook een van de dichtstbijstaande sterren.
De Maan draait rond de Aarde, de Aarde rond de Zon. De Zon draait rond de ster Sirius. Maar de ster Sirius draait ook rond de Zon. In feite draaien de Zon en (z'n broer Sirius) in een spiraal. Deze beweging gelijkt heel sterk op de DNA spiraal.
Ik schrijf dit neer omdat het belangrijk is om te weten dat onze Zon behoort tot het Sirius stelsel. Sirius was de belangrijkse ster voor de Maya's en Egyptenaren. En hun Weten is: dat ons zonnestelsel deel is van een groter stelsel. Een groter stelsel van een groter stelsel tot uiteindelijk onze Melkwegstelsel. (die dan weer deel is van andere Sterrenstelsels)
Sirius werd door de Egyptenaren gezien als de ziel van godin Isis. Isis was de zus en vrouw van Osiris. Osiris zou volgens oude mythen uit de hemel gekomen zijn en hij werd de eerste koning van Egypte.
De Maya kalender begint elk jaar op 26 juli, omdat op die datum de ster Sirius zo ongeveer voor de Zon is opgekomen aan de horizon op de breedte van de evenaar. 25 juli wordt De Dag Buiten de Tijd genoemd. Elk jaar van 364 dagen sluit af met een Dag Buiten de Tijd, een extra en speciale dag, een dag voor reflectie, of rituelen, om het oude jaar uit te luiden en het nieuwe Maya jaar in te luiden. Het is een heel heilige dag dus.
Nu weet jij, waarom Sirius mij zo boeit en ik het dé naam voor mijn praktijk vond !

Welkom bij Sirius,
Els Van Craeyevelt
Els