Logo Sirius
Sirius

Reiki cursussen

Sinds 2010 organiseert Sirius op vraag van vele cliënten ook ‘reiki cursussen’. Op deze cursus krijg je je reiki inwijding. Deze initiatie gebeurt door 2 ervaren Reiki Masters : Els Van Craeyevelt & Martine Mivis

Heb je interesse om meer te weten over het zelfgenezend vermogen van het lichaam? Wil je graag leren hoe je blokkades in het lichaam opheft? Volg dan deze cursus Reiki!
Reiki is een oude heelkunst. Reeds in 2500 jaar oude Sanskriet-teksten werd er over gesproken. In 1922 werd het herontdekt door de monnik, dr. Mikao Usui. Het woord Reiki betekent "Universele levensenergie". In de Reiki methode volgens dr. Usui geef je deze universele levensenergie door aan je eigen lichaam of aan anderen via handoplegging. De persoon die de handen oplegt is dus kanaal voor deze universele levensenergie. Dat wil zeggen dat de energie door hem/haar heen stroomt. Hij/zij geeft niet de eigen energie weg. Gevorderde beoefenaars (vanaf Reiki 2) kunnen ook van op afstand deze energie doorsturen.
Deze universele levensenergie zal een invloed hebben op het fysieke lichaam, maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel gebied werkt Reiki transformerend/ genezend. Reiki werkt dus evengoed bij stress en spanningen als bij pijnlijke spieren of een verkoudheid.
Kanaal zijn van de Reiki-energie en deze energie regelmatig door je laten stromen heeft een positief effect op jouw lichaam, jouw geest en jouw zelfontwikkeling.

Je kan van Reiki zeggen dat het je totaal in balans brengen :

Maar reiki kan nog veel meer :

In de Usuï Reiki traditie wordt jouw kanaal om de universele levensenergie door te geven, geopend via een inwijding door Els & Martine. Bij deze initatie krijg je een bescherming mee tegen het overnemen van negatieve energie van de klanten die je behandelt. De inwijding zelf is een ritueel met symbolen en bepaalde handelingen.

Er zijn 3 inwijdingen.
De eerstegraads inwijding (= Reiki I) : meer...
De tweedegraads inwijding (= Reiki II) : meer...
De vorming en inwijding tot Reiki-meester (= Reiki III) : meer...