Logo Sirius
Sirius
Reiki1

Reiki I: de eerstegraads inwijding

Een Reiki klas bestaat uit 4 delen van ongeveer 1 uur. Je ontvangt dan de vier Reiki 1-inwijdingen volgens de Usui-traditie

Tijdens de inwijdingen van de 1e graad worden je energiekanalen terug geopend. Ieder mens heeft deze kanalen meegekregen maar door levensomstandigheden en beperkingen zijn ze “dicht geslibt". Tijdens de inwijding worden de symbolen voor het openen van de reiki-kanalen in je aura gezet en vervolgens wordt er een mantra bij uitgesproken Door de reiki 1 inwijding zijn je reiki- energiekanalen terug open en krijg je de mogelijkheid energie te ontvangen en door te geven.

Na je inwijding kan je zien dat er een prachtige geestelijke groei gaat plaatsvinden. Soms kan dit je wat lichte fysieke klachten bezorgen zoals bijvoorbeeld: een lichte verkoudheid ,wat hoofdpijn… Ook andere kleine veranderingen kunnen zich aandienen, dit hoort bij de groei maar altijd zul je je ondanks deze kortstondige ongemakken goed voelen. Bovendien betekent het alleen maar dat blokkades worden opgeheven.

Na het ontvangen van deze reiki-inwijdingen in de eerste graad kun je zowel jezelf als anderen behandelen. Maar het is vooral de bedoeling om jezelf te behandelen Kun je met Reiki I werken dan zijn je mogelijkheden tijdens het behandelen de volgende:

Dit is echter geen cursus als een andere. Het is een moment om tot rust te komen. Je hoeft je dus helemaal niet te concentreren!
De Reiki cursus wordt dan ook vaak ervaren als een therapie op zich.

We sluiten af met het aanleren van de Reiki-zelfbehandeling, een instrument dat je meeneemt op je pad. Na ongeveer 21 dagen werken met deze behandeling kom je met de groep weer samen, om naar elkaars ervaringen te luisteren en verdere richtlijnen over dit healingswerk te ontvangen.  

Een Reiki I cursus kost 150 € incl. 21% BTW Je ontvangt een officieel certificaat van The Usui System of Natural Healing. De Reiki klassen gaan door in groepjes van maximum 6 personen op zaterdagen en maximum 4 personen op avondcursussen.

Daarna is er de mogelijkheid om regelmatig deel te nemen aan “Open-Reiki “avonden waar we elkaar behandelen en ook terecht kunnen met onze vragen en ervaringen. Deelname aan een open-Reiki avond is 6 euro, inclusief een hapje en en een drankje.

Raadpleeg onze knop "Workshops" voor de exacte data.