Logo Sirius
Sirius

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is een heel mooie en zachte methode om ondersteuning te geven tijdens de zwangerschap.  

Tijdens een zwangerschap is er constant beweging en verandering in het lichaam van de vrouw wat gevolgen heeft op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak.  Voetreflexologie heeft hier heel wat te bieden. 
Zwangerschapsreflexologie werkt net, als de algemene voetreflexologie, op de reflexzones van de voeten.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; iedere fysieke verandering geeft psychologische reacties: tijdens een zwangerschap kunnen de emoties snel veranderen. 
Zwangerschapsreflexologie heeft algemeen een sterk kalmerende en harmoniserende werking, niet alleen op de moeder, maar zeker ook op het baby’tje dat groeit in de buik. 
Het mooie van zwangerschapsreflexologie is dat de moeder zichzelf een moment van rust en  van verzorging schenkt om daar samen met haar baby van te genieten. 

En de baby ... die geniet mee en manifesteert zich soms heel duidelijk tijdens een sessie, energetisch of fysiek. Reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap.
Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes. Reflexologie kan eveneens worden ingezet om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Het lichaam wordt door de reflexologie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen te gebruiken. Dit is ook een reden waarom de therapie zo inzetbaar is bij :

Voet-zwanger