Logo Sirius
Sirius
Bachbloesems

Bachbloesems

Bachbloesems zijn één van de meest verfijnde remedies, omdat ze direct op de geest inwerken en op deze manier de persoonlijkheid in evenwicht en harmonie brengen.
De remedies die hier gebruikt worden zijn allemaal bereid uit de bloesems van wilde planten, bomen en struiken zonder verder de plant, boom of struik te beschadigen.
De remedies zijn niet schadelijk of gewoontevormend en kunnen bij andere therapiën gebruikt worden. Het zijn geen medicijnen of chemische middelen, maar ze werken als katalysators die ons een nieuwe weg wijzen naar onze gezondheid via een inzicht in onze eigen menselijke geest. Zij worden niet direct voorgeschreven voor lichamelijke klachten maar voor gemoedgesteldheden die uit evenwicht zijn geraakt. Aanhoudende psychische zorgen tasten de levenskracht aan en putten de vitaliteit uit van iedere persoon. Door nu de harmonie en vrede in de geest te laten terugkeren kan de eenheid van geest en lichaam ook weer hersteld worden. De levenskracht kan weer vrij stromen waardoor ook de natuurlijke weerstand terug hersteld wordt. Zo kan men eveneens gespaard blijven van ziekten omdat het lichaam zichzelf gezond houdt.

Bach heeft zijn bloesems ingedeeld in verschillende hoofdgroepen: