Logo Sirius
Sirius
Oorkaarsen

Oorkaarsen

Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een "bevrijdend" aanvoelende drukregeling in oor-, voorhoofd en bijholten- gebied.
Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied.
Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus.
Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning.

Oorkaarstherapie helpt doeltreffend bij: Oorkaarstherapie wordt afgeraden bij doorboord trommelvlies, acute oorontsteking en epilepsie.

Behandeling

Een oorkaarsceremonie duurt ongeveer een uurtje. De behandeling begint met een oorreflexzonemassage en hoofdmassage. Met deze massage wordt de eigen werking van ieder orgaan ondersteund. Op en rondom de oorschelp liggen reflexzones en acupunctuurpunten, die door de massage gestimuleerd worden. Hierdoor wordt ook het regeneratieproces in o.a. het bindweefsel geprikkeld. De circulatie van energie, bloed en lymfe zal in het gehele organisme verbeteren. De massage maakt ook het gebied rondom de oren ontvankelijker en bevordert de werking van de oorkaars. Na de oormassage wordt de oorkaars geplaatst.